Boerenkool uit de oven
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Boerenkool uit de oven
Boerenkool Schotel uit de Oven
De winter is een beetje lafjes momenteel, hopelijk kan een lekker recept het winterse gevoel weer laten terugkomen. Deze keer een boerenkool schotel uit de oven. Een heerlijk recept wat je ook even van tevoren kunt bereiden en op het laatst in de oven afmaakt. Om de vingers bij af te likken!
Ingrediënten voor de boerenkoolschotel
Voor 4 personen
- 500 gram rundergehakt
- 600 gram boerenkool gesneden
- 3 rode uien
- 8 zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels kappertjes
- Olijfolie, peper en zout
- Aardappelpuree (zelfgemaakt)
Benodigd keukengerei
- ovenschaal
Bereidingswijze voor deze schotel met boerenkool
Gehakt met
wat olijfolie in wok rul bakken
Gesnipperde uien toevoegen
Boerenkool in porties toevoegen
10 minuten laten smoren
De tomaatjes klein snijden en toevoegen
Kappertjes toevoegen en goed mengen.
Op smaak maken met peper en zout.
Ovenschaal
invetten,
Boerenkoolmengsel in de schaal
Afdekken met aardappelpuree.
20 minuten bij 175 graden in de oven voor een goudgeel korstje.
Eet smakelijk!